marți, mai 20

Lupta

Rick Hoyt s-a nascut handicapat, i-a fost afectat creierul la naştere şi suferă de paralizie cerebrală. Pur şi simplu nu îşi poate controla muşchii. Doctorii au spus parinţilor lui Rick ca acesta o sa fie o legumă pentru tot restul vieţii si probabil aşa ar fi fost dacă nu ar fi fost înconjurat de dragoste şi sprijin din partea lor. A fost tratat de la început ca un copil normal, tot ce puteau face fraţii lui, putea face, cu puţin ajutor, şi el.În acest mediu Rick nu numai că a reuşit să ţină pasul, dar a reuşit chiar să exceleze.
Când Rick avea 11 ani a fost dus la un departamentul de inginerie din Universitatea Tufts şi a cerut ajutorul celor de acolo pentru al ajuta pe băiat să comunice. Aceştia l-au conectat la un computer iar prin miscarea capului Rick poatea controla cursorul de pe un ecran şi astfel el a putut vorbi şi chiar merge la şcoală.
După ce un coleg de liceu a rămas paralizat în urma unui accident şcoala a organizat un concurs de alergări pentru strângerea de fonduri. Rick a vrut atât de mult să participe încât tătal său nu a avut încontro, au participat la concurs, Dick a alergat şi l-a împins pe Rick aflat în scaunul cu rotile 8 kilometrii până la linia de sosire.
Acea zi a schimbat viaţa lui Rick Hoyt . "Tată, când alergam, m-am simţit ca şi cum nu aş mai fi paralizat" a spus Rick. De atunci tatăl său se luptă să-i ofere acest sentiment cât mai des.
Până în 2008, Echipa Hoyt a participat in total la 958 de evenimente sportive, dintre care 224 competitii de triatlon (incluzând 6 competiţii Ironman). De asemenea in 1992 au traversat SUA parcurgând 6000 de kilometri pe bicicleta în 45 de zile.

Imaginile însă vorbesc mai mult decît orice cuvinte:

Niciun comentariu: